روغن دنبه یکی از روغن هایی است که برخی آن را مفید و برخی مضر می دانند. در این مطلب به بررسی روغن دنبه از دیدگاه متخصص تغدیه می پردازیم.
دکتر ضیاالدین مظهری، متخصص تغذیه و نائب رئیس انجمن علمی پیشگیری و درمان چاقی ایران در واکنش به گرایش زیاد برخی افراد به مصرف روغن دنبه حیوانی گفت: اگرچه استفاده محدود از روغن دنبه خالی از فایده نیست، اما مصرف بیش از حد آن موجب بروز مشکلات جدی برای سلامت افراد می شود.
بدن به تمام انواع روغن ها احتیاج دارد، اما به نسبت معینی باید از آن استفاده کرد. درگذشته ۴۰ تا ۴۵ درصد انرژی مورد نیاز از طریق مصرف چربی ها دریافت می شد، اما امروزه به این نتیجه رسیده اند که می توان سطح مقدار انرژی حاصل از درشت مغذی ها را به ۲۰ تا ۲۵ درصد کاهش داد.
با این کاهش انتظار می رفت از آمار بیماری های قلبی و عروقی کاسته شود، اما متاسفانه با وجود برآوردهای صورت گرفته، این اتفاق رخ نداد و این بار بجای چربی ها، منابع قندی تصفیه شده و فست فودها وارد عرصه تغذیه مردم شدند که آثار تخریبی و مضر بسیار گسترده ای بر سلامت انسان ها دارد. در نتیجه، رفته رفته به میزان بیماری ها افزوده شد و هم اکنون آمار بیماری های غیرعفونی بیش از بیماریهای عفونی است.
قسمتی از ترکیبات دنبه که به آن تالو* می گویند برای بدن مفید است، با این حال، نباید میزان استفاده از آن از هفت درصد تجاوز کند که اگر به همین میزان از دنبه استفاده کرد، حتی موجب کاهش کلسترول بدن نیز می شود.